Nieuwe app: Paywall
Procurios heeft een nieuwe app ontwikkeld genaamd Paywall. In dit blog stellen wij hem graag aan je voor en leggen we uit hoe en wanneer je deze app kan toepassen.
Waardevolle content achter een login
Goede content is waardevol en die wil je als organisatie graag delen. Maar niet alle goede content wil je zomaar met iedereen delen. Daarom kiezen veel organisaties ervoor om deze content alleen beschikbaar te stellen aan leden, abonnees of specifieke gebruikersgroepen.
Denk bijvoorbeeld aan kranten en magazines die (delen van) hun content alleen aanbieden in abonnementsvorm. Of verenigingen die diepgravende branchekennis alleen onder aangesloten leden willen verspreiden.
De meest voor de hand liggende oplossing is om de content achter een login te plaatsen. Als gebruikers toegang willen, krijgen ze een login en daarmee ook de content. De content ontvangen ze al dan niet betaald. Maar hoe zorg je in zo’n situatie voor een goede conversie? Hoe maak je potentiële leden of abonnees bewust van de content die je in huis hebt? Oftewel hoe zorg je er voor dat men moeite wil doen voor de content die jij te bieden hebt?
Zorg voor goede conversie
Er zijn allerlei mogelijkheden om de content zo in te zetten dat je een goede conversie behaald en van geïnteresseerden leden of abonnees kunt maken. Opties zijn bijvoorbeeld:
- Een deel van de artikelen gratis aanbieden en de rest betaald.
- Alleen de inleiding tonen en de rest van het artikel onderdeel maken van het lidmaatschap of abonnement.
- Door een bepaald aantal artikelen gratis aan te bieden en daarna betaald toegang te geven tot de rest.
- Een lijst zichtbaar maken in de module die toont welke bezoekers wat hebben gelezen.
Welke oplossing je ook kiest, we noemen een dergelijke oplossing een betaalmuur, oftewel paywall. Met versie 2019.01 beschikt het Procurios Platform over de module Paywall.
De module Paywall
Met deze module kun je zelf een paywall samen stellen. Je kunt hierbij kiezen voor de volgende opties:
- Niets tonen, alleen een inleiding, eerste aantal artikelen of gewoon alles.
- Onderscheid maken tussen niet ingelogde gebruikers, ingelogde gebruikers en leden / abonnees.
- Onderscheid maken tussen gratis en betaalde artikelen.
- Een uitzondering maken voor zoekmachines, zodat wel alle artikelen gevonden kunnen worden.
- Een uitzondering maken voor bezoekers die vanaf social media of een zoekresultaat komen.
Momenteel werkt de module Paywall alleen nog samen met de module Weblog. In de toekomst gaan we ook kijken naar een bredere inzet. Bijvoorbeeld in combinatie met de module News of module KnowledgeBase.
Inschakelen van een paywall
Nadat de module geïnstalleerd is, kan er per weblog een paywall worden ingeschakeld. Je geeft aan of een artikel standaard gratis, of juist betaald is. Uiteraard kun je per artikel uitzonderingen maken op de standaard.
Bij het ontwikkelen van deze module hebben we ook rekening gehouden met het indexeren van de artikelen door zoekmachines. Je kunt aangeven of de zoekmachines het hele artikel wel of niet mogen lezen. Op die manier kan het artikel toch volledig worden geïndexeerd en als zoekresultaat worden getoond. Omdat we voorkomen dat de pagina’s in de Google-cache terechtkomen, voorkomen we ook dat bezoekers op die manier gratis toegang krijgen tot de artikelen.
Tot slot
Je kunt ook nog instellen dat bezoekers die naar een specifiek artikel worden gestuurd, het artikel altijd helemaal kunnen lezen. Dat kan zijn vanuit een social media bericht, een mailing of een zoekresultaat. Als de bezoeker doorklikt naar een ander artikel treedt de paywall weer in werking.
Heb je interesse in het gebruik van de module Paywall, of heb je nog vragen over de werking of het nut van deze module? Neem dan contact op met het Serviceteam via sales@procurios.com of +31 343 59 60 45.
Other interesting posts
29 June 2018