Business development bij Procurios: uitdagingen op de Vlaamse markt
Met klanten zoals UBA, Oxfam Wereldwinkels en Willemsfonds gaat Procurios België als een speer. Maar wie zitten er dan eigenlijk op ons kantoor in Mechelen? Aster vertelt over haar werk als business developer en de grote vraag binnen de fondsenwervende- en verenigingsmarkt in Vlaanderen.
Vlot vooruit
Zomer. Vaak een rustige periode. Maar dankzij de vele demo's en aanvragen voor offertes, ging onze zomer vlot vooruit. Vele organisaties waar we mee in gesprek waren, hadden dezelfde deadline voor ogen. Een nieuwe uitdaging stak de kop op: planning. Leuk! Dit maakt dat ik deze zomer veel bezig was met het schrijven van offertes. Maar ook gesprekken met onze bestaande klanten, overleggen, vragen beantwoorden en advies geven is deel van mijn dagelijks werk.
Verder maken we regelmatig video’s voor de klantverhalen op onze website en schrijf ik updates op de Procurios Community om onze collega’s in Nederland op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in België.
Van een CRM naar een volledig geïntegreerd platform
De meeste organisaties komen bij ons terecht omdat zij in de eerste plaats op zoek zijn naar een nieuw CRM, het liefst in combinatie met een nieuwe website. Het CRM moet daarbij flexibel aan te passen zijn op de wensen en doelen van de organisatie. Veel leveranciers bieden namelijk alleen een ‘one size fits all’ CRM.
Het gesprek met nieuwe organisaties stopt echter niet bij de aanschaf van een nieuw CRM. De kracht van het Procurios Platform ligt in de integratie van alle producten (Mailings, CMS, Memberships, Donations, Finance, etc.) binnen één platform. Dat is dé manier voor organisaties om complexe processen te vereenvoudigen en tijd te winnen.
Bij Procurios willen we overigens niet alléén een oplossing aanbieden, partnerschap en samenwerking spelen bij ons een even grote rol. Voor klanten is het bijvoorbeeld belangrijk dat zij één centraal aanspreekpunt hebben binnen Procurios. Daar houden we graag rekening mee, aangezien zo’n softwaretraject al genoeg stof tot nadenken met zich meebrengt.
Aansluiten op de behoefte van de Vlaamse markt
Digitalisering is een must. Dit zien we niet alleen binnen de huidige trends, maar komt ook vaak uit gesprekken met fondsenwervende organisaties en verenigingen. Zij willen en moeten mee met de tijd en begrijpen inmiddels dat ze niet zomaar iedereen kunnen overladen met dezelfde informatie. Om meerdere redenen, want bij veel fondsenwervende organisaties in België vallen bijvoorbeeld de overheidssubsidies weg. Die organisaties beseffen dat ze nu zelf alle zeilen moeten bijzetten. Een grote uitdaging!
De kracht van ons platform is het alles-in-één-aspect. Op basis van alle informatie die je binnen het platform verzamelt over je donateur of lid, is segmentatie mogelijk. Per persoon of per doelgroep bepaal je wie welke content ontvangt op basis van interesses of activiteiten. Met het platform maken we persoonlijke communicatie mogelijk en voor ons is dat dan ook een mooi aansluitpunt op die behoefte van de markt.