Release 2022.01
In de loop van woensdag 5 januari 2022 maken alle klanten op de productieversie van het Procurios Platform gebruik van release 2022.01. In dit blog lees je wat nieuw is en wat is verbeterd. Kijk voor meer informatie over de verschillende versies van het platform op de release pagina of schrijf je in voor één van de release webinars.
Meetings & Events: uitfasering oud aanmeldproces
In de release notes van release 2021.09 kondigden we aan dat het aanmeldproces voor bijeenkomsten en evenementen is vernieuwd. Deze vernieuwing heeft consequenties voor de visuele weergave op je website. We hebben daarom ook aangekondigd dat we de optie voor het oude aanmeldproces aan het einde van 2021 zouden gaan uitfaseren. Met die uitfasering zijn we nu begonnen. Dat betekent dat de oude optie binnenkort niet meer beschikbaar is.
Als je nog Bijeenkomsten hebt waarbij het oude aanmeldproces is geselecteerd, dan wordt dit met een waarschuwingssymbool duidelijk gemaakt in het overzicht van Bijeenkomsten. Zie je geen waarschuwingssymbool? Dan is er voor jou niets aan de hand.
Zie je het waarschuwingssymbool wel? Dan kun je de optie voor het aanmeldproces wijzigen naar de nieuwe variant. Die optie vind je in Meetings & Events via Tickets & Aanmelden > Aanmeldformulier > Aanmeldproces
Vanwege de visuele wijziging die dit met zich meebrengt is het verstandig om goed naar het nieuwe proces kijken. Met name de layout op de website kan er anders uitzien. Als er naar aanleiding van deze wijziging ook visuele aanpassingen gewenst zijn, dan kun je dit aanvragen door een ticket in te dienen. Plan dit zo snel mogelijk in verband met mogelijke doorlooptijden.
Meetings & Events: nieuwe afdelingsrol
Binnen Meetings & Events is het mogelijk om toegangsrechten van bijeenkomsten toe te kennen aan specifieke afdelingen. Daarbinnen zijn rechten toe te kennen aan specifieke functionarissen van die afdeling. Daarvoor bestonden al twee rollen:
- Bijeenkomstbeheerder (bekijken, toevoegen en wijzigen)
- Bijeenkomstorganisator (alleen bekijken)
Daar is nu een derde rol aan toegevoegd: die van aanwezigheidsbeheerder. Een functionaris met deze rol kan alleen de aanwezigheid van bezoekers registreren.
CRM: Certificering meertalig
Vanaf deze release is certificering ook meertalig toe te passen.
Certificering vanuit CRM
Onder Instellingen binnen CRM kun je certificaat-typen inrichten. Daar krijg je nu de mogelijkheid om certificaatsjablonen te uploaden in verschillende talen. Daarnaast kies je een standaard taal. De standaardtaal wordt gebruikt als er bij een relatie geen voorkeurstaal is opgegeven. Je kunt in de release notes van release 2021.06 meer lezen over hoe het uitgeven van certificaten werkt.
Ook vanuit Meetings & Events worden certificaten meertalig aangeboden. Ook hier geldt dat de voorkeurstaal van de relatie leidend is bij het aanmaken van een certificaat, mits deze taal ook is ingesteld bij de Bijeenkomst. Als dat niet zo is, dan wordt de standaardtaal gebruikt. Uiteraard moet er voor iedere gewenste taal altijd een certificaatsjabloon worden aangemaakt.
NB: Om talen beschikbaar te maken moeten deze zijn geactiveerd op je Platform. Hiervoor kun je een ticket indienen met een verzoek.
CMS: configureer welke facturen worden getoond in het mijn-facturen overzicht
Met het artikel-type ‘Mijn facturen’ is het mogelijk om de facturen van een relatie achter een login te tonen via een webpagina. Een relatie kan zo zijn eigen facturen én de facturen van de organisatie waar hij aan toebehoort inzien.
Het is niet altijd gewenst dat een medewerker (of andere functionaris) alle organisatie-facturen kan zien. Daarom kun je nu in het artikeltype aangeven welke facturen wel of niet getoond moeten worden: de facturen van de gebruiker, de organisatie of beiden.
Hiermee kan een overzicht voor de werknemer worden gemaakt en bijvoorbeeld een overzicht van de organisatiefacturen die alleen voor specifieke gebruikers beschikbaar is.
Mailings: beperken van afzenders
Uniforme mailings zijn belangrijk voor de herkenbaarheid van je organisatie. Het e-mailadres van de afzender van een mailing is daar een onderdeel van. Om te voorkomen dat gebruikers adressen invullen die ze niet zouden moeten gebruiken, zoals bijvoorbeeld hun persoonlijke adres, het adres van de directie, of niet bestaande adressen, hebben we nu de optie toegevoegd om uit een vaste lijst van afzenders te laten kiezen.
Via Instellingen onder Mailings kun je afzenders instellen. Zodra je in deze lijst één of meer e-mailadressen opneemt, kunnen gebruikers bij het maken van een mailing alleen nog kiezen uit die adressen. Als je geen adressen instelt, dan blijft de werkwijze zoals deze al was en moet een gebruiker bij het maken van de mailing het adres zelf invoeren.
Platform: YouTube playlists
Op allerlei plekken binnen het Platform vind je zogenaamde ‘tekst-editors’. Een kader om een tekst te schrijven voor bijvoorbeeld een e-mail of een webpagina. Binnen deze tekst-editor kun je via het video-icoontje een Youtube video toevoegen.
Vanaf deze release is het mogelijk om een Youtube playlist toe te voegen. Je plakt daarvoor simpelweg de url van de playlist in de zoekbalk.